Η Pantone ανακοίνωσε το χρώματα της χρονιάς 2019

Πρόκειται για ένα χρώμα που δεν κυριαρχεί μόνο στην φύση αλλά και στις πασαρέλες του καταξιωμένου Mark Jacobs. Είναι το χρώμα των κοραλλιογενών υφάλων αλλά και το χρώμα που παίρνει ο ουρανός καθημερνά όταν σουρουπώνει. Το ίδιο χρώμα κυριαρχεί στις πασαρέλες του Mark Jacob αλλά και άλλων κορυφαίων σχεδιασμών.

Το living coral, όπως είναι το όνομα του που έχει δώσει το PANTONE COLOR INSTITUTE…είναι το χρώμα της νέας χρονιάς του 2019. Η Laurie Pressman, αντιπρόεδρος της εταιρείας, θεωρεί ότι αυτή η κορεσμένη πορτοκαλή βάση με μια χρυσή απόχρωση δεν είναι μόνο ζεστή και φιλόξενη αλλά διαθέτει μια ζωντάνια και είναι μια απόχρωση εύκολα προσαρμόσιμη αλλά και πιο ασφαλή συγκριτικά με τις παστέλ συγγενικές αποχρώσεις. Για όσους πάλι το συγκεκριμένο χρώμα θυμίζει κάτι από το…σεντούκι της γιαγιάς, η Laurie Pressman απαντάει πως το living coral έχει μια retro διάθεση ανάλογη με την ήπια εκδοχή του ultra violet του προηγούμενου έτους του 2018, που θύμιζε σε πολλούς τις αποχρώσεις των μαλλιών μιας ηλικιωμένης κυρίας. Μάλιστα τονίζει πως το συγκεκριμένο χρώμα μοιάζει με ¨συναισθηματική τροφή…με μια μεγάλη αγκαλιά¨.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες σημαντικές πτυχές που σχετίζονται με την επιλογή του συγκεκριμένου χρώματος , ως το χρώμα για το επερχόμενο έτος. Όπως αναφέρει η Laurie Pressman το living coral αναδεικνύεται  σε μια εποχή που εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής αλλοιώνεται το χρώμα των κοραλλιογενών υφάλων, ενώ παράλληλα πρόκειται για ένα χρώμα που ταιριάζει σε όλους, άνδρες και γυναίκες, σε είδη ένδυσης και υπόδησης, σε είδη οικιακής χρήσης ή σε αντικείμενα που διακοσμούν εσωτερικούς χώρους. Η ίδια τέλος, το συνδέει με την μακρά και επώδυνη δεκαετία των κρίσεων στις αγορές και την παγκόσμια οικονομία αλλά και την πολιτική, στις οικολογικές καταστροφές που καταγράφηκαν ή ακόμα και στην άνοδο των social media.

xrwma2019